dissabte, 29 de novembre del 2008

Talaiots.


Hola, primer de tot deixar clar que de història no en se gaire massa. De totes formes la meva idea al fer aquest post sobre la cultura Talaiòtica era explicar una mica que no s'en sap gaire res segur sobre el seu origen ni de com vivien, que el poc que se sap es que eren una cultura de l'Edat del Bronze i del Ferro que es va desenvolupar a Menorca i Mallorca però mai a les Pitiüses. I que a Menorca i Mallorca s'hi van estar fins a la ocupació romana.
Enlloc de fer això, simplement us ensenyare 4 fotos, bueno 3 concretament, que vaig fer aquest setembre a Menorca.
La veritat és que són construccions espectaculars, especialment les Taules, la foto gran de la dreta, que sembla ser que eren on feien els ritus religiosos, les seves esglesies, impresionen i realment semblen construccions impossibles de realitzar.
La Naveta, abaix a la dreta la Naveta des Tudons, és un altre tipus de construcció que sembla ser que era per enterrar els morts, una cambra funeraria i sembla que seria més antic fins i tot que els talaiots.
I la darrera foto del que propiament eren, vaja, són els Talaiots, unes construccions enormes de pedres amuntegades que sembla ser que tenien diverses funcions, entre elles la vigilancia de l'illa ja que al menys a Menorca quan ets sobre un d'aquest Talaiots pots veure´n un altre. D'aquesta manera es podien comunicar entre poblats i avisar-se en cas de perill.
Una visita molt recomanable, de fet tota la illa és un lloc realment increïble, que algun altre dia explicare més a fons, que val la pena visitar més de una vegada.

1 comentari:

Mon ha dit...

Ei mikulet!!!

apa doncs, que intel·lectual això dels talaiots,... perquè no expliques a la gent l'altra part del teu viatge pretalaiòtic a menorca???¿¿¿¿ els litres i litres que et vas veure de pomada tu!!!

i que duri tu!!SALUT!